На запрошення Посла Федеративної Республіки Німеччини в Україні Крістофа Вайля 17 травня 2016 року ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан відвідав «Вечір німецького сільського господарства» у Києві.

Відповідний захід організували з нагоди відкриття німецько-українського Аграрного демонстраційного і навчального центру, а також проекту «Надання консультацій Україні з питань аграрної політики».

За словами Олега Скидана, під час цієї зустрічі вдалося поспілкуватися з іноземними колегами та обговорити пропозиції щодо подальшої співпраці.

 

Ректор ЖНАЕУ також взяв участь і у відкритті самого німецько-українського Аграрного демонстраційного та навчального центру 18 травня у смт. Дослідницьке Київської області.

У даному центрі сконцентрована найновіша техніка та передові технології, які використовуються у сільському господарстві. Тут викладачі українських аграрних вишів проходитимуть курси з підвищення кваліфікації, а студенти матимуть змогу попрактикуватися і отримати необхідні навички. Курси розраховані за двома спеціальностями – «інженери» та «агрономи».

Перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун, заступник  Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Рутицька  В. В. та Парламентський Статс-секретар Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Федеративної Республіки Німеччини Петер Блезер підписали угоду щодо реалізації проекту «Німецько-Українська співпраця в галузі органічного землеробства».

Важливо, що даний проект протягом трьох років буде впроваджуватися на базі Житомирського національного агроекологічного університету та ПП «Галекс-Агро».

Мета проекту – підвищення кваліфікації і консультування викладацького складу українських вищих навчальних закладів і коледжів, а також держслужбовців аграрного сектора України та спеціалістів і керівників у сфері органічного сільського господарства. 

Зокрема, серед першочергових заходів вже визначили наступні: 

а) підвищення кваліфікації існуючих біопідприємств, щоб вони могли розширити спектр своїх процесів виробництва, а також покращити якість і економічність продукції (передусім середні і менші підприємства);

б) співробітники регіональних аграрних правлінь і керівники підприємств, які зацікавлені у переході до екологічного землеробства, отримують вступний курс в екологічне сільське господарство;

в) Доценти професійних навчальних закладів (коледжів) та університетів, а також приватні керівники консультаційних служб мають можливість пройти курси для поглиблення їхніх фахових знань з екологічного землеробства. 

 

http://mon.gov.ua/